Geldboom plant (pachira aquatica)

Geldboom plant
300 x 250 algemeen

Must Have Boek voor planten liefhebbers

Inhoudsopgave

Geldboom de plant

De geldboom plant, ook wel money plant, Pachira aquatica en watercacao plant genoemd is een perfecte bladhoudende kamerplant om je huis een tropische sfeer te geven. Inheems van Mexico tot noordelijk Zuid-Amerika, is de geldboom plant ook erg populair in Taiwan en andere Oost-Aziatische landen.

Botanische naam: Pachira aquatica

De Money Tree dankt zijn naam aan het Feng Shui geloof dat hij de eigenaar positieve energie en geluk zal brengen.

Fun fact: Er wordt gezegd dat de Geldboom stress en angst kan verminderen, en ook slaapstoornissen kan helpen verlichten.

Hoe je geldboom verzorgen

Gebruik deze instructies om een geldboom plant te verzorgen. Deze gids vertelt je hoe je een Money Tree water geeft; zijn licht-, temperatuur- en vochtigheidsvoorkeuren en eventuele extra verzorging die hij nodig heeft om te groeien.

Licht

Zet je geldboom plant in matig tot helder indirect licht, en draai hem elke keer als je water geeft om voor gelijkmatige groei en bladontwikkeling. Deze plant past zich ook aan bij laag en fluorescerend licht.

Water geven

Je Money Tree geeft de voorkeur aan diepe, maar onregelmatige bewatering. Geef je Money Tree water wanneer de bovenste 50%-75% van de grond droog is. Geef de plant water tot het uit de drainagegaten loopt en gooi overtollig water uit de schotel weg.

Om wortelrot te voorkomen, zorg je ervoor dat je plant nooit in water staat. Zorg ervoor dat je je Money Tree draait telkens als je water geeft, om een gelijkmatige groei en bladontwikkeling mogelijk te maken. Je Money Tree heeft minder water nodig in de wintermaanden, wanneer de groei vertraagt.

money plant

Vochtigheid

Je Money Tree geeft de voorkeur aan een beetje extra vochtigheid, dus zorg ervoor dat je de luchtvochtigheid in de wintermaanden verhoogt met een kiezelbakje of een luchtbevochtiger. Hij zal ook regelmatig nevelen het hele jaar door op prijs stellen.

Voeding

Voed eenmaal per maand in het voorjaar en de zomer als de plant nieuwe bladeren aanmaakt met een wateroplosbare, goed uitgebalanceerde plantenvoeding in de helft van de aanbevolen sterkte.

In de winter, wanneer de groei van de plant van nature vertraagt, is geen bemesting nodig. Zorg er altijd voor dat de grond vochtig is voordat je een meststof aanbrengt.

Temperatuur

Je geldboom voelt zich het prettigst bij temperaturen tussen 18-26 graden.

Overige informatie

Probeer je geldboom niet vaak te verplaatsen, ze blijven liever op dezelfde plaats staan. Als je toch moet verplaatsen, kun je een beetje bladval zien. Geen zorgen-het zal zich aanpassen.

Is de geldboom giftig?

De geldboom is matig giftig voor dieren. 

Beoordeel ons artikel
[Total: 64 Average: 4.8]
TuinTuin
Aikly Webdesign

Uitgelichte planten