Voeding voor planten

Voeding voor planten
300 x 250 algemeen

Must Have Boek voor planten liefhebbers

Inhoudsopgave

Plantenvoeding

Met voeding voor planten kun je zelf heerlijk vers fruit, groenten, planten, kruiden, en levendige bloemen kweken. Of je nu een beginnende of een doorgewinterde tuinier bent, binnen of buiten planten kweekt, een complete plantenvoedingsmix met essentiële mineralen en voedingsstoffen helpt je planten te overleven en te gedijen.

Bouw een voedingsrijk ECo Systeem voor je planten

Je eigen fruit, kruiden, groenten, bloemen en struiken kweken is een opwindende en lonende ervaring. Maar het kan moeilijk zijn om je kostbare planten voortdurend mooie bloemen en een overvloedige oogst te laten produceren.

Slechte bodemomstandigheden, ruw weer, vraatzuchtige insecten, en verwoestende plantenziekten of een slechte gezondheid van de planten kunnen allemaal verhinderen dat je planten hun volle potentieel bereiken als je eenmaal je zaden geplant hebt en de eerste tere, groene scheuten uit de grond ziet komen.

Hoewel planten hun basisvoedingsstoffen, zoals waterstof, zuurstof en koolstof, uit de grond, de zon en de regen halen, kan de grond waarin ze geplant zijn alle mineralen en micronutriënten missen die ze nodig hebben om uit te groeien tot sterke volwassen planten.

Voedingsrijke plantenvoeding is de ideale formule om het ideale bodemmilieu te scheppen waarin planten sterke en gezonde wortelsystemen, stengels en bladeren kunnen ontwikkelen, met als resultaat een bloeiende tuin om trots op te zijn.

Hoe kies je de beste plantenvoeding

In plantenvoeding of kunstmest zitten drie basisvoedingsstoffen.

Stikstof bevordert gezonde groene bladeren en stengels door de natuurlijke aanmaak van chlorofyl door de plant te stimuleren.

Fosfor helpt bij de ontwikkeling van sterke wortels, stengels, bloesems, vruchten en groenten.

Kalium bevordert de algemene gezondheid van de plant en helpt bij de weerstand tegen ziekten.

Hoe de beste plantenvoeding kiezen

Type plantenvoeding: Drie vormen: korrels, een in water oplosbaar poeder, of een vloeistof.

Plantenvoedsel korrels

Granulaat plantenvoeding is een snelle en gemakkelijke manier om plantenvoeding toe te dienen. De korrels worden over de grond rond de basis van de plant gestrooid of verspreid. Besproei de korrels eenvoudig met een tuinslang of een gieter om ze te activeren. Granulaat is er ook in twee soorten: langzaam/continu vrijkomend en in water oplosbaar.

Korrels met langzame/continue afgifte

Korrels met langzame/continue afgifte hebben een langdurig effect omdat de voedingsstoffen in de loop van de tijd, ruwweg 4 weken tot 6 maanden, voortdurend vrijkomen, wat betekent dat je de korrels niet zo vaak opnieuw hoeft toe te dienen.

Korreldeeltjes werken langzaam, dus positieve resultaten kunnen enige tijd op zich laten wachten. Als je planten te lijden hebben onder een tekort aan voedingsstoffen of hittestress, kan het zijn dat de korrels de voedingsstoffen niet snel genoeg kunnen afgeven. Verder vereist granulaire plantenvoeding de juiste bodemcondities om effectief te werken, zoals een vochtige en warme omgeving, en ook de pH van de grond kan de werking van het granulaat verminderen. Als je de voorkeur geeft aan langzaam vrijkomende korrels, controleer dan de pH van de grond voordat je de korrels aanbrengt.

Plantenvoeding die in water oplosbaar is

In water oplosbare plantenvoeding kan komen in de vorm van korrels die gemakkelijk in water oplossen of een poeder dat je over de grond strooit en dan met de tuinslang besproeit. Nadat je het poeder op de grond hebt aangebracht, kunnen de planten de levensondersteunende voedingsstoffen snel via hun wortels opnemen, zodat je binnen 10 dagen resultaat zou moeten zien.

Deze soort plantenvoeding kan gebruikt worden als een snelle oppepper voor verwelkende planten, voor zowel buiten- als binnenpotplanten, en ook voor kasplanten, en is vooral nuttig voor druppelirrigatiesystemen.

Het nadeel van deze behandeling is dat het een kortdurend voedingsprogramma is, en dat je de oplossing regelmatig opnieuw moet aanbrengen, ongeveer 2 weken na de eerste toepassing.

In water oplosbare plantenvoeding kan ook uitdrogen, wat een probleem kan zijn in tuinen met zanderige grond of die veel regen krijgen. Je moet er ook op letten dat je de aanwijzingen van de fabrikant over de juiste verhouding water/product opvolgt, want hierdoor kan het loof van de planten verbranden.

Plantenvoeding in vloeibare vorm

Vloeibare plantenvoeding, zoals in water oplosbare poeders, voedt je planten onmiddellijk, dus je zou snel resultaat moeten zien. Je kunt een druppelaarapplicator, spuitfles, tuinspuit, of gieter gebruiken om vloeibaar plantenvoedsel op te brengen. Vloeibare plantenvoeding is zeer rijk aan voedingsstoffen en is erg geconcentreerd, dus zorg ervoor dat je de voeding goed verdunt, want het kan de plant ziek maken.

Synthetische plantenvoeding vs. biologische plantenvoeding

Synthetische plantenvoeding is speciaal gemaakt om de groei van planten te bevorderen, dus zal ze zowel chemische als natuurlijke ingrediënten bevatten.

Hoewel het gebruik van synthetische plantenvoeding voordelen heeft, zoals een efficiënter voedingssysteem, kunnen ze bij verkeerd gebruik verbranding veroorzaken.

Er is ook bezorgdheid ontstaan over de mogelijkheid dat de chemicaliën via groenten en fruit op de mens worden overgedragen. Deze soorten tuinartikelen daarentegen zijn meestal weinig riskant. Zorg er alleen voor dat ze buiten bereik van kinderen en huisdieren zijn.

Biologische plantenvoeding is niet genetisch gemanipuleerd en bevat alleen natuurlijke, milieuvriendelijke ingrediënten. Het nadeel van dit soort plantenvoeding is dat de plantengroei trager kan zijn.

Hoewel een product als biologisch geëtiketteerd kan zijn, kan het niet officieel “gecertificeerd biologisch” zijn. Het kan volledig van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn. Het is echter niet biologisch gecertificeerd, tenzij het door een overheidsorganisatie als OMRI biologisch gecertificeerd is.

Miracle Gro Plantenvoeding

Met Miracle-Gro Wateroplosbare Plantenvoeding voor Alle Doeleinden kun je gezonde, bloeiende planten kweken.

Bloemen, groenten, rozen, bomen, struiken, en kamerplanten kunnen allemaal profiteren van de Miracle-Gro plantenvoeding. Je planten zullen spectaculaire bloemen, grotere groenten en mooie bladeren produceren nadat je de plantenvoeding hebt aangebracht.

Miracle-formula Gro’s is uiterst geconcentreerd, met een 24-8-16 mengsel van 24 procent stikstof, 8 procent fosfor, en 16 procent kalium. De in water oplosbare korrels geven je planten onmiddellijk voeding als je ze op de basis van de plant aanbrengt, en je zou binnen 10 dagen een snelle groei moeten opmerken.

Je kunt het plantenvoedsel aanbrengen met een gieter of met de Miracle-special Gro’s Garden Feeder, en het is gegarandeerd niet brandbaar als het volgens de aanwijzingen wordt aangebracht.

De Miracle-Gro plantenvoedselmix is er in verschillende doosformaten en ook in een pak van 24 staafjes, wat ideaal is voor kleinere potplanten.

Voordelen

 • Uitstekende kwaliteit
 • Zeer redelijke prijs
 • Voordelig
 • Samenstelling in geconcentreerde vorm
 • Kan gebruikt worden met een Miracle-Gro Garden Feeder of een gieter om onmiddellijk voeding te geven.
 • Gebruik om de 1-2 weken voor het beste resultaat.
 • Met een tuinvoederbak geeft het een uitstekende dekking.
 • Planten worden groter en mooier als ze gevoed worden tegenover niet-gevoede planten.
 • Voed eenmaal om de 1-2 weken voor het beste resultaat.
 • Eenvoudig in gebruik
 • Alle binnen- en buitenbloemen, groenten, bomen en struiken zijn geschikt.
 • Bij gebruik volgens de aanwijzingen is het veilig voor alle planten en brandt het niet.

Nadelen

 • Omdat het niet gemakkelijk oplost, moet het grondig gemengd worden.
 • Grote commerciële tuinen worden niet aanbevolen.
Beoordeel ons artikel
[Total: 143 Average: 4.9]
TuinTuin
Aikly Webdesign

Uitgelichte planten