Plant met roze bladeren

Plant met roze bladeren
300 x 250 algemeen

Must Have Boek voor planten liefhebbers

Inhoudsopgave

Planten met roze bladeren

Roze planten met tinten zalmroze, fuchsia, cerise, magenta en roze zijn mooie planten om het interieur mee op te fleuren. Roze planten, of ze nu gestreept, gespikkeld, gevlekt, gevlekt, of zuiver pastelroze zijn, geven een warme, tropische toets aan elke kamer. Bovendien vormen kamerplanten met roze en groene bladeren opvallende kleurencombinaties die als gespreksonderwerp of middelpunt kunnen dienen. Rozebladige planten zien er natuurlijk prachtig uit in een tropisch tuinlandschap als je in een warm klimaat woont.

Caladiums, pijlkruidranken, Ti planten, en begonia’s, naast andere roze en groene planten, hebben een dramatisch gebladerte en kleurige bladeren. Andere roze planten voor binnen met kleine rozeachtige of roze en groene bladeren zijn zenuwplanten, polkadotplanten, roze jelly bean planten, en calico katjes.

Rozebladige planten hoeven niet alleen bladplanten te zijn. Veel vetplanten, bijvoorbeeld, hebben roze-gekleurde vlezige bladeren of blauwachtig-groene bladeren met tinten lichtroze schakering.

Dit artikel helpt je een paar van de mooiste roze kamerplanten te herkennen. Als je in de USDA zones 9 tot 11 woont, leer je ook over geschikte roze planten voor buiten in je tuin.

Rozebladige planten (Inclusief Foto’s)

Sommige roze kamerplanten hebben bladeren die groen, wit en roze zijn, terwijl andere alleen roze en groen gebladerte hebben. Een paar tropische planten hebben grote roze gekleurde bladeren. Laten we eens kijken naar de verschillende binnen- en buitenplanten met roze bladeren.

Syngonium Neon Robusta

De Syngonium Neon Robusta is een tropische klimplant soort met stoffig roze bladeren. Grote, lichtroze pijlvormige bladeren aan overhangende stengels kenmerken de roze Syngonium. De kenmerkende pijlvormige bladeren rijpen tijdens de groei uit tot meerlobbige ‘ganzenvoet’ bladeren.

De combinatie van stoffig roze en groene bladeren maakt de roze pijlpunt Syngonium planten nog aantrekkelijker. Groeiend in een pot of klimmend op een mosstok, zal de klonterende roze kamerplant elk modern interieur opfleuren. Roze Syngonium gedijt goed in een hangmand. Zijn slepende rozige en groene bladeren vormen een mooi verticaal effect.

Syngonium Neon Robusta

Philodendron Pink Princess

Philodendron ‘Pink Princess’ is een schitterende bonte kamerplant met grote roze en groene wasachtige bladeren. Roze variĆ«teit kan bijna de helft van de dikke, leerachtige bladeren vullen. Grote roze vlekken met lichtgroene patronen zijn ook mogelijk. Roze stippen komen ook vaak voor op het donkergroene bladgedeelte.

De Philodendron ‘Pink Congo’ is een soort filodendron met zuiver roze bladeren. Maar in tegenstelling tot de ‘Pink Princess’, die natuurlijke roze variegatie heeft, worden de ‘Pink Congo’ helderroze bladeren verkregen door een chemische stof in de bladeren van de philodendron te spuiten. Roze Congo Philodendron bladeren worden meestal zes tot twaalf maanden na aankoop weer groen.

Verwante artikel: Hoe een Philodendron Pink Princess te verzorgen.

Philodendron Pink Princess

Caladiums met roze bladeren

Caladium is een geslacht van tropische planten met prachtige roze, groene en witte fantasiebladeren, ook wel bandbladeren genoemd. Veel caladium soorten, ook wel ‘engelenvleugels’ genoemd, hebben helderroze nerven die contrasteren met groene, witgevlekte bladeren. Roze bladeren met donkerrode nerven en groene randen vind je bij sommige caladium planten. Groene bladeren met roze en witte vlekken vind je bij andere caladiums.

Caladium planten zijn bekend om hun donkerrode of roze patronen. Caladiums zijn ook bekend als de ‘hart van Jezus’ plant, vanwege de levendige kleuren en de hartvorm van de bladeren.

Om je te helpen de roze en groene kamerplanten te determineren, volgen hier enkele beschrijvingen van caladium cultivars:

Caladium Carolyn Whorton

Het zonnetolerante caladium ‘Carolyn Whorton’ heeft grote, hartvormige bladeren die roze, rood en groen zijn. Roze bladeren met rode nerven worden omgeven door donkergroene marges.

Caladium Carolyn Whorton

Caladium Florida Red Ruffles

Deze levendige plant heeft grote pijlpuntbladeren met donkerroze bladeren, bloedrode aders, en groene randen met witte spikkels.

Caladium Florida Red Ruffles

Caladium Strawberry Star

Grote spitse witte bladeren met groene adering en roze vlekken kenmerken de Strawberry Star caladium.

Caladium Strawberry Star

Caladium white queen

De bladeren van de caladium zijn wit en groen, met dieproze tot lichtroze adering.

Caladium white queen

Roze Aglaonema

Roze Aglaonema planten zijn onderhoudsarme kamerplanten met brede, eironde bladeren die roze en groen gedessineerd zijn. Het bossige gebladerte en de lichtroze kleuren van deze Chinese groenblijvende planten, ook bekend als Chinese wintergroene planten, zien er prachtig uit in elk interieur. Aglaonema cultivars en hybriden zijn er in een verscheidenheid van rode en roze tinten, zodat je ze kunt afstemmen op je kleurenschema.

Overweeg de volgende prachtige rozebladige aglaonema soorten binnenshuis te kweken:

Aglaonema Pink Dalmatian

Foto’s van deze roze en groene kamerplant tonen dat hij glanzend groene, eironde bladeren heeft met roze vlekken die op verfspatten lijken.

Aglaonema Pink Dalmatian
Beoordeel ons artikel
[Total: 127 Average: 4.9]
TuinTuin
Aikly Webdesign

Uitgelichte planten