Alocasia silver dragon

alocasia silver dragon
300 x 250 algemeen

Must Have Boek voor planten liefhebbers

Inhoudsopgave

Intro

De Alocasia Silver Dragon is een hybride die ontstond als een variatie op de Alocasia Baginda. Met een bladpatroon dat op drakenschubben lijkt, trekt deze compacte tropische plant je meteen naar binnen, waar je hem ook zou vinden.

Je zult ze inderdaad niet in elke kwekerij vinden, maar je kunt ze toch af en toe tegenkomen. Als je dat doet, grijp er dan zeker een voor jezelf! Je zult er beslist geen spijt van krijgen!

Het is een kleinere en interessantere variƫteit dan zijn afstamming. Als je je zorgen maakt over de verzorging ervan, doe dat dan niet.

Hoewel het een plant lijkt die speciale eisen zou stellen, zijn de verzorgingsvoorschriften redelijk gemakkelijk te vervullen als je ze eenmaal begrijpt.

Alocasia Silver Dragon verzorging

Licht

De Alocasia Silver Dragon gedijt bij matig tot gedeeltelijk zonlicht. Omdat hij onder het bladerdak van bomen groeit, krijgt hij geen toegang tot volle zon.
Blootstelling aan de volle zon zou te hard zijn voor de zilverachtige bladeren, waardoor ze verbrand of verkleurd zouden worden.

Als je hem als kamerplant houdt, zal een plaats dicht bij een helder, op het oosten gericht venster de plant voldoende licht bieden zonder dat het te veel wordt.

Het is belangrijk op te merken dat deze plant licht nodig heeft en haar in de volle schaduw of een donkere hoek houden zal problemen geven, waaronder rotproblemen.

Zorg er dus voor dat je een plaats vindt, waar de lichtomstandigheden de plant het evenwicht bieden dat hij nodig heeft om te gedijen.

Water geven

Normaal gesproken heeft de Alocasia Silver Dragon niet al te veel water nodig, vooral niet als hij zo staat dat hij alleen beschut licht krijgt en de vochtigheidsgraad boven het gemiddelde ligt.

De meest gebruikelijke watergeefroutine, die ook voor de meeste tropische planten werkt, houdt in dat je de plant diep water geeft, en dan de bovenste 4 cm van het potgrondmengsel laat opdrogen of lichtjes droog laten worden tussen de waterbeurten door.

De grond gelijkmatig vochtig houden is het beste voor de Alocasia, maar je hebt ook een goed potmengsel nodig om dat te bereiken.

alocasia silver dragon

Vochtigheid

De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Als het aan de plant ligt, koestert ze zich in een luchtvochtigheid van meer dan 80%, maar ze kan zich aanpassen aan een lagere luchtvochtigheid, zolang die rond de 60% gehouden wordt.

Bemesten

Bemest je Alocasia volgens een tweemaandelijks schema. Gebruik een goede kwaliteit bladplantenmeststof om de bladontwikkeling en de levendigheid te ondersteunen.

Omdat het een bladplant is, doet hij het het best met een meststof hoger in stikstof. Je moet ook de voorkeur geven aan meststoffen met een hoger calciumgehalten.

Dit komt omdat de Alocasia Zilverdraak inheems is op het eiland Borneo, waar ze groeien in calciumrijke substraten.

Temperatuur

Het temperatuurbereik dat de voorkeur heeft voor de Silver Dragon ligt tussen 15 – 26 graden.

alocasia silver dragon

Verpotten

Verpotten is niet iets waar je je bij deze plant actief zorgen over hoeft te maken. Hij vindt het niet erg om een beetje wortelgebonden te worden.

Dat gezegd hebbende, wanneer de plant zichtbaar uit zijn pot groeit of wortels naar buiten steken, moet je hem naar een grotere pot verplaatsen.

Ik gebruik bij voorkeur terracotta potten, maar een stevige plastic pot voldoet ook. Als je deze plant moet verpotten, doe dat dan in de lente-zomer, wanneer de stofwisseling van de plant op zijn hoogst is.

Hoe Alocasia Silver Dragon vermeerderen?

Terwijl je de plant aan het verpotten bent, is het ook een goed moment om te kijken of je de plant kunt verdelen met de bedoeling hem te vermeerderen.

Je zult merken dat een volwassen Alocasia Silver Dragon kleine plantjes produceert die je kunt scheiden en overplanten om in hun eigen potten te laten groeien. Ook door de Alocasia geproduceerde bollen kunnen worden afgescheiden om de plant te vermeerderen.

Conclussie

Ik zou de Alocasia Silver Dragon niet categoriseren als een plant op beginnersniveau.

Overbewatering en gebrek aan vochtigheid zijn misschien twee van de lastigste aspecten om in de gaten te houden voor een beginner.

In elk geval zijn de verzorgingsvereisten van deze plant niet zo verschillend van die van andere tropische bladplanten.

Als je vertrouwd bent met de verzorging van tropische planten, zul je bekwaam zijn om de Alocasia Silver Dragon ook te kweken.

Beoordeel ons artikel
[Total: 120 Average: 4.9]
TuinTuin
Aikly Webdesign

Uitgelichte planten